Over Guy Salens

Studio Salens is opgericht in 1990, toen nog als een grafisch productiehuis, en is door de jaren heen uitgegroeid tot een vaste waarde in de off- and online communicatie wereld.

Guy Salens: “Eigenlijk is het zeer eenvoudig; het draait allemaal om creativiteit. Ik kan me moeilijk beperken tot één discipline (zoals bijvoorbeeld grafische vormgeving). Met alle mogelijkheden die er vandaag zijn, krijg je toch zin om van alles eens te proeven? Het communicatie landschap is definitief veranderd en alle nieuwe dingen die ik op mijn weg tegenkom, probeer ik te integreren in mijn diensten-pakket naar mijn klanten.”

Guy Salens - Johammer - electric motorcycle - studio salens

Grafische vormgeving

Uiteraard ben ik gefascineerd door vormen, kleuren en typografie. Hier begint het allemaal mee. Zeer boeiend om flarden informatie vorm te geven tot een duidelijke brochure of jaarverslag (Print is not dead yet …). Of het ontwikkelen van een sterk en helder logo … de eerste stap naar een duidelijke positionering van uw bedrijf. Vandaag wil ik me duidelijk profileren als een individueel ontwerper met ervaring in vormgeving in off- & online communicatie.

Video's

Maar het blijft niet bij het statische. Experimenteren met bewegende beelden bijvoorbeeld. Enkele jaren geleden zagen we reeds het potentieel van het gebruik van video’s in de communicatie-mix. Online video’s zijn het snelst groeiende marketingmedium online. Met ons product vacature.film realiseer ik inhouse korte vacaturefilms of jobvideo’s die o.a. verspreid kunnen worden via social media. Voor bedrijven, organisaties, gemeenten, steden en overheidsinstanties is vacature.film een ideale partner om vacatures te boosten via hun social media accounts.

Bandz Skateboards

Bandz Skateboards is het merk dat mijn zoon in het leven heeft geroepen maar nu ondergebracht is bij Studio Salens. Voor Bandz gaat Studio Salens in de toekomst enkele nieuwe collecties ontwerpen en de marketing op punt zetten. Na een turbulente start heeft dit merk nog heel wat in zijn mars!

Elektrische motorfietsen

Guy: Sinds maart 2017 ben ik ook de eigenaar van Electric Motorcycles News (EMN | THE PACK). Dit is een uitgebreide, Engelstalige informatie website over elektrische motorfietsen en e-scooters. Als gepassioneerd motorrijder schrijf ik graag over deze nieuwe technologie en startup’s.

Mijn visie voor het najaar 2020 en verder is om zoveel mogelijk écht werkende elektrische motorfietsen te publiceren. Een groot deel van de bevolking (en dan bedoel ik NIET de motards) begint op zoek te gaan naar alternatieve (lees elektrische) vervoersmiddelen.